Çekmeköy Konferansı

Erbakan Vakfı İstanbul Şubesinin gerçekleştirdiği “Yeniden Büyük Türkiye” konferansların ikincisi Çekmeköy ilçesinde gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını yapan Erbakan Vakfı Çekmeköy Temsilcisi Önder Ayyıldız, Milli Görüş ideallerini yaşatacak Erbakan Vakfının Çekmeköy şubesinin açılmış olmasından ve Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan beyi böyle bir program vesilesi ile ilçemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Erbakan Vakfı İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Terzi Yeniden Büyük Türkiye Konferanslarının, Milli Görüşün Türkiye’nin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve bu sorunların çözümüne yönelik projeler ortaya koymak açısından önemsediklerini ve bu konferans zincirinin tüm İstanbul’da yaygınlaşarak süreceğini belirtti.
Açılış konuşmalarından sonra Yeniden Büyük Türkiye başlıklı konuşmasını yapmak üzere kürsüye Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan bey geldi.
Türkiye’nin gerek iç siyaset, gerek dış siyaset gerekse ekonomik politikalar açısında katlanarak büyüyen sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Genel Başkanımız, yapılan her iyi işi nasıl takdir ediyorsak, yaşanan olumsuzlukları da dile getirmek gibi bir sorumluluğumuz var şeklinde konuştu.
Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın konuşmasının satır başları.
“Yapılan otoyollar, hastaneler, havaalanları, gerçekleştirilen sosyal yardımlar elbette güzel gelişmelerdir ancak bu yatırımlara aktarılan kaynakların toplamı 70 Milyar Dolarken, bu süre zarfında bütçeden faize aktarılan para 350 Milyar doları bulmuştur.
Eğitimin önündeki özellikle başörtüsü gibi, katsayı gibi engeller kaldırılmış, üniversite sayısı artırılmış ancak gerekli istihdam alanları yeteri kadar oluşturulamadığı için genç işsiz sayısı istatistiklerinde diplomalı işsizler önemli bir yer tutar hale gelmiştir.
Televizyon ekranlarında, kürsülerde özellikle İsrail’e ve Müslüman coğrafyada kan akıtanlara karşı yüksek perdeden sözler sarf edilmiş ancak etkili bir dış politika stratejisi ortaya konulamadığı için yaşanan zulümlerin önüne geçilememiştir.
Tüm bu sıkıntıların başlıca kaynağı Milli bir siyaset anlayışından yoksun olmaktır.
Faizci sistem terk edilmeden, üretime dayalı ekonomik model benimsenmeden, katma değeri yüksek teknolojik üretim alanları oluşturulmadan, tarım ve hayvancılık desteklenmeden ekonomik büyüme tam olarak gerçekleşmeyeceği gibi, büyüyen ekonomiden toplumun tüm kesimleri olabildiğince eşit miktarda pay almadan topumun refah düzeyi de artmayacaktır.
Avrupa Birliği peşinde koşma bırakılıp İslam Birliği kurulmadan, Türkiye Müslüman ülkeleri bir araya getirip İslam dünyasında yaşanan sorunlar kendi iç dinamiklerimizle çözülmeden akan kanın durdurulması mümkün değildir.
Milli Görüş siyaset anlayışı tüm bunları yapacak siyasi derinliğe ve tecrübeye sahiptir.
İnşallah biz Ayasofya’yı ibadete açıp Cuma namazını orada kılıp, tüm dünyaya İslam birliğinin kurulduğunu ilan edeceğiz.”

PAYLAŞ